Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 17-05-2018 10:49   Güncelleme : 17-05-2018 10:49

Çelikhan'da 945 Arı Kovanı Dağıtıldı

Çelikhan İlçesinde 945 Kovanlık Gap Bölge İdaresi Başkanlığı Destekli Arılı Kovan Dağıtımı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Destekli Organik Arcılık Projesi kabul edildi.

Çelikhan'da 945 Arı Kovanı Dağıtıldı

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından vatandaşlara arı kovanı dağıtımı yapıldı.

Çelikhan İlçesini ziyaret eden Adıyaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonunda arıcılarla bir araya gelerek, bir konuşma yaptı.

Alan, konuşmasında, şu açıklamada bulundu:

“2017 Yılında GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığına İlçe Müdürlüğümüzce hazırlanan ve sunulan  Arıcılığı Geliştirme Projemize destek vermiştir.  Projenin Maliyeti  330.000,00 TL  olup bunun 231,00,00 TL’si GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı katkısı ve  99.000,00 TL’si çiftçi katkısı olarak sağlanmıştır.  Kamu İhale Kurumu kanalıyla ihalesi yapılmış ve Adana İli İmamoğlu ilçesindeki bir firmada ihale kalmıştır. Arılı kovan alımında 3 arıcımız ve  bir teknik elemanımız tarafından 945 adet  6 çıtalı e katlı arılı kovan yerinde kontrol edilerek şartnameye uygun olduğu görülmüştür. Arılı kovanlar getirilerek ilçe merkezinde 45 arıcıya 21’er adet olarak dağıtılmıştır.  Yararlanıcılar daha önce yapılan kura sonucu tespit edilen kişilerden oluşturulmuştu.  Bu proje ile 45 ailemiz kendilerine ek gelir sağlayacaklardır. Bu proje ile yıllık 15 ton bal üretimi olacaktır. Bir kilo bal 40 TL olarak hesaplandığında bu proje ile ilçemize yılda 600.000 TL   gelir elde edilecektir. Buda milli ekonomimize büyük bir katkı sağlayacaktır. Askerhan, Karagöl ve Korucak köylerimiz organik arıcılığa elverişli köylerimiz olduğundan ve arıcılığın çok yaygın olması nedeniyle bu köylerimiz için hem İpekyolu Kalınma Ajansına hem de GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığına projeler hazırlayıp sunduk. Askerhan ve Karagöl köylerimiz için İpek yolu Kalkınma Ajansına sunduğumuz proje kabul edilmiş olup bu proje kapsamında arıcılık konusunda çok iyi bir profesörümüz tarafından arıcılarıma organik arıcılık eğitimi yapılacak, organik kovan, organik petek, organik ilaç ve arıcılarımıza organik arıcılık sertifikaları alınacaktır. Proje kapsamında teknik elemanlar ve ilgili kurum müdürleri ne yönelik bir teknik gezi düzenlenecektir. Karagöl köyümüz için GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunduğumuz proje kabul edilmemiştir. Ancak önümüzdeki aylarda GAP Başkanlığının ek bütçesinden bu projeyi çıkarmak için gerekli girişimlerde bulunulacaktır"

Programa, Çelikhan Kaymakamı Adem Mustafa İkbal Eşki, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan ve arıcılar katıldı.

AdminAdmin