Magazin - Sanat
Giriş Tarihi : 15-12-2013 22:08   Güncelleme : 15-12-2013 22:08

Bilal Sürgeç’ten yeni bir kitap daha

Genç Ozanlar Hareketi ve Mücadele Birliği adı ile yeni kitabını piyasaya süren Sürgeç, 1986-1996 Malatya, 1996-2005 Adıyaman’da yşadı.Ayrıca 1988-1994 Malatya Islahatçı Demokrasi partisi il başkanlığını yaptı.

Bilal Sürgeç’ten yeni bir kitap daha

Kitap hakkında kısa bilgi

 

Mücadele Birliği 1968-1980 arası Türkiye’de etkin olmuş bir gençlik hareketidir. Milli, yerli bir teşkilattır. Anadolucudur. Milli Mücadele’nin manevi yönünün ihmal edildiğini, ruhen sahipsiz bırakılan gençliğin, yabancı ideolojilere kapıldığını, bunu milletimizin geleceği için tehlikeli gören muhafazakâr bir gençlik kitlesinin 1960’ların ikinci yarısında başlattıkları bir harekettir. Bu hareketin ilk aktivitesi MTTB gibi bir gençlik teşkilatını milli düşünceye inanan kadrolara kazandırmış olmalarıdır.

Bilal Sürgeç, bu hareketin mensuplarındadır. 14 yaşında girdiği Yeniden Milli Mücadele hareketinin kaynaklarına dayanarak tarihini özetleyen “Genç Ozanlar hareketi ve Mücadele Birliği” kitabını yazmıştır. Yeniden Milli Mücadele hareketi aynı zamanda şair, edebiyatçı, yazar, araştırmacı yetiştiren bir okul olmuştur. Bu teşkilatın çıkardığı Pınar dergisi genç ozanlar ve yazarlar okuluydu. Yine teşkilatın haftalık çıkardığı Yeniden Milli Mücadele isimli dergisi siyasi bir ekol dergisiydi. Milletimize kurulan tuzakları deşifre etmiş, milletin birliği için yayın faaliyetinde bulunmuştur. Teşkilatın günlük Bayrak gazetesi de beş yıl yayın hayatını sürdürmüş sonra haftalık dergiye dönüşmüştü.

 

Kitabın kapağında Türkiye haritası ve Yunus Emre'nin resmi çizilmiştir. Bu "her köyden Yunus çıkacak" diyen hareketin liderinin sözünden ilham alınmıştır.

AdminAdmin