Cemiyet
Giriş Tarihi : 09-10-2015 08:23   Güncelleme : 09-10-2015 08:23

Aydın ve Kutlu’dan AGAD’a Ziyaret

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD)’ni ziyaret etti.

Aydın ve Kutlu’dan AGAD’a Ziyaret

Burada AGAD Başkanı İbrahim Aslan ve yönetim kurulu ile bir araya gelen Aydın ve Kutlu, gündeme dair açıklamalarda bulundular.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, kendilerinin her zaman kollektif aklı ön planda tuttuklarını söyledi.

Her zaman milletin talepleri ile orantılı olarak çalıştıklarını anlatan Aydın, “Milletin içinde millet ile birlikte siyaset yaptık, dolayısıyla milletimizin sorunları, ihtiyaçları, talepleri, bizim varlık sebebimiz oldu. Aynı zamanda, bizi var eden, iktidara taşıyan, iktidarda bizi bu günlere kadar getiren milletimizdir. Dolayısıyla bizimde amacımız, siyaseti millete hizmet aracı olarak görüp, bu vesileyle millete hizmetkar olabilmek. Bu bağlamda tabi ki ihtiyaçlar var, talepler var, yapılanlar var yapılacaklar var”dedi.

- SEÇİMDEN SEÇİME SİYASET YAPAN PARTİ DEĞİLİZ

 Kendilerinin sadece seçimden seçime halkın arasında olan, sadece seçim döneminde sahada olan bir siyasi parti olmadıklarını anlatan Aydın, şunları kaydetti: “Ak Partiyi millet kurdu, millet ile birlikte siyaset yapıyor ve milletin istikametinden şaşmadan hareket ediyor. Dolayısıyla her fırsat bulduğumuzda, her anımızda emin olun Ankara’da hiç vakit kaybetmeden eğer bir görevimiz yoksa, eğer bir toplantı, başka bir ilde görev almadıysak mutlaka burada, seçim bölgemizde halkımızla beraberiz. Yerinde sorunları teşhis ediyoruz, tespit ediyoruz, anında etkili çözümler getiriyoruz. Dolayısıyla yaklaşık aslında 99’dan beri siyasetin içerisindeyim, 2002’den itibaren işte Fazilet Parti, Ak Parti kuruluşlarından beri de içindeyim. Adıyaman’ın neresinde bırakın ilçelerinde, hangi köyünde, ne sorunları var ve bu köylere neler yapmışız ve bundan sonraki süreçte neler yapacağız, bu hakikaten bilen ve yerinde gören insanlarız. Köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir, cadde cadde, sokak sokak dolaşıyoruz. Bütün köylerimiz, bütün ilçelerimiz ve il merkezlerimiz ve orada yaşayan insanlarımız bizim için en öncelikli olanlardır. Bizde onlarla birlikte inşallah siyaset yaparak, halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz”

- KAMU YATIRIMLARI 45 - 50 KATINA ÇIKTI

13 yıllık süreç içerisinde yaptıkları pek çok icraatin olduğunu belirten Aydın, “Reform var. Bundan sonraki süreçte yapacaklarımızda var. İlçe ilçe nerede ne yapmışız, bunu mukayeseli olarak broşürler halinde geçen seçimde de dağıttık, bu seçimde de inşallah yeniden dağıtacağız. İl genelinde yaptıklarımız hepsi burada mevcut. Şimdi genel bir iki örnek vermek istiyorum. Bir defa Adıyaman Kamu yatırımları noktasında Ak Parti döneminde ciddi bir yatırım gördü. İki bin iki yılında on milyon gelen kamu yatırımı yıl bazlı olarak söylüyorum. Bu gün 450 – 500’e kadar çıkıyor. Yıllık gelen kamu yatırımı yani 45 – 50  kat fazla geliyor.  Adıyaman’a yıllık oranda, on milyon TL’den 450 -500 milyon  TL’ye çıktı. Bugün 7 milyarın üzerinde yani eski para ile yedi katrilyon üzerinde yatırım yapmışız. Daha çok yapacağımız yatırımlarda söz konusu. Bu giderek her geçen gün artıyor. Yine 2002 yılında Adıyaman 81 il arasında 68. sıradaydı almış olduğu kamu yatırımı tutarı bakımından. Zaten hiçbir yere yatırım yok, Adıyaman’a hepten yok 68. Sırada Adıyaman Ak Parti döneminde 14. Ve 13. sıraya kadar çıktı, çoğu büyük şehri solladı” diye konuştu.

- VATANDAŞLARIMIZ HİZMETLERİ BİLİYOR

Bunların hepsini vatandaşların bildiğini dile getiren Aydın, şöyle konuştu: “Şimdi bunların hepsi var, bunları halkımızda biliyor, yaşıyor. Yollar, köprüler, hastaneler, okullar ve bütün kamu yatırımları. Bu bağlamda görmek mümkün. Tabi bunlar sonrası içinde seçim beyannameleri açıkladı siyasi partiler.  Ak Parti de açıkladı ve toplumun her kesimini açıklayan bir beyanname açıkladı. Gençleri, çocukları, kadınları, yaşlıları, çalışanı, emekliyi toplumun her kesimini kucaklayan güzel bir beyannamemiz oldu. Ak Partinin beyannamesi sadece bir beyanname değil aslında, aynı zamanda bir hükümet programıdır. Çünkü Ak Partisiz bir Türkiye’nin, Ak Parti olmadan bir iktidarın olamayacağı 7 Haziran sonuçlarından sonrada çok net olarak ortaya çıktı. Dolayısıyla Ak Parti vadetmişse taahhüdünü mutlaka yerine getirir. Ak Parti söz vermişse o söz mutlaka gerçekleşir, ötekiler gibi değil yani bekara boşanmak kolaydır derler ama Ak Parti dediğim gibi hükümet olması muhtemel olan bir parti dolayısıyla biz neyin ne şekilde yapacağımızı çok iyi biliyoruz. 13 yıllık bir iktidar tecrübesi var”

- ADIYAMAN'A ÖZEL SEÇİM BEYANNAMEMİZ OLDU

Adıyaman’a özel bir seçim beyannamesinin olduğunu belirten Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bunları bir tarafa koyarsak, biz bu dönem Adıyaman için farklı bir çalışmada yaptık, Adıyaman’a özel bir seçim beyannamesi olsun istedik. Adıyaman çok önemli bizim için sonuçta. Adıyaman’da milletvekili seçiyoruz, bu bölgede yaşıyoruz. Burada da kısa, orta, uzun vadede hedef ihtiyaç ve taleplerimizi ortaya koyan adeta Adıyaman’ın bir seçim beyannamesi olacak olan ve bir seçim taahhüdü olacak olan vaatlerimizi de biz kaleme aldık ve bunu çok iyi çalıştık.  7 Haziran’dan beri de çalıştık,  bunun öncesi de çalıştık.  7 Haziran’da aslında yetişti de geç kaldığı için açıklamadık. İlk bir yılda yapılması gerekenler, bir beş yıllık orta vadede planlananlar, 5, 15 yıllık uzun vadede yapılacak şeklinde planlar yapıldı. Bu sürelerde ne yapılacaksa tek tek bunları yazdık, yani farzı mahal işte Sincik’te, Gerger’de yada bir başka yer Tut’ta, Besni’de, sağlık alanında ulaştırmada, eğitimde neler yapacağımızı  ilk bir yılda, bir 5 yılda, 15 yıllardaki uzun vadede yapacaklarımız ve bunların hepsinin de takibini yapacağız. Dolayısıyla burada dediğim gibi bunlar öyle sözde vaatler değil. Biz yapamayacağımız sözü vermeyiz, verdiğimiz sözü de gerçekleştiririz”

- BASINA DESTEK OLMALIYIZ

Adıyaman Belediye Başkanı Husrev Kutlu ise “Basın ülkemizin gözü, kulağı, sesi her şeyidir. Halkın nefes alacağı, bilgi alacağı bir yerdir. Bizde basın mensuplarımızla bir araya gelerek, özgür basını nasıl oluşturabiliriz, bunun yerel yönetimlerde nasıl bir zemin hazırlanması lazım, merkezi yönetimde nasıl bir zemin hazırlanması lazım, bunların görüşmelerini yapıyoruz. Adıyaman’da da basın konusunda biraz kısır bir yer, tek bir televizyonumuz var. Basın becerisinin açık tutulabilmesi için elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Basınımızın da ne kadar tarafsız olursa o kadar güçlü olacağını bilip, tarafsızlığını bozmaması lazım. Bu bağlamda bizler elimizden geleni yapacağız. Sizlerde bu tarafsız haberciliği mutlaka yerine getiriyorsunuz, bundan sonrada getireceksiniz. Ben basın mensuplarımıza belediye başkanı olarak , yerel yöneticiniz olarak, teşekkür ediyorum. Bundan sonra da her zaman yanınızda olacağımı ifade etmek istiyorum” dedi.

- İTFAİYE EKİPLERİMİZ TATBİKATTA UYUZ GİBİ DAVRANDILAR

İtfaiye ekiplerine tatbikatta eleştiri yaptığını anımsatan Kutlu, şunları söyledi: “İtfaiye ile ilgili bir konu var arkadaşlar. Basında da bu yer aldı. İtfaiye ile ilgili tatbikatı beğenmediğimi orada ifade etmiştim, burada da beğenmediğimi ifade ediyorum. Oradaki tatbikatımızın senaryosu iyi yazılmamıştı, hazırlıkları iyi yapılmamıştı. Orada basına ıslandıkları için böyle bir şey söylediğimi zannetmişler. Halbuki ben ıslanmadım ama orada normal yangınlarda sürekli koşar vaziyette olan itfaiyecilerimizin bir tanesini koşarken görmedim. Hepsi yürüyerek yangınlara müdahale ediyorlardı ve planlanmış ve çok kısa mesafede olmasına rağmen müdahalelerde geç kalındı. Kurtarılmalarda da istediğim başarı yoktu. Orada da ifade ettim, gerçek yangınlarda itfaiyecilerimizi tebrik ediyorum, çok başarılılar. Ama senaryoda yapmacık işlerde çok başarılı değillerdi, bunu tüm itfaiyeciler üzerine alıp nerdeyse bir sahiplenme kavgasına girdiler. Ben itfaiyecilere normal işleyişlerinde uyuz demedim ama o günkü tatbikatta resmen uyuzlardı, pasiflerdi, hantallardı. Bu kendi personelimizin eksiklerini bildirmekte benim görevimdir. Bu eksiklikleri eğer dillendirmezsek bunları tamamlayamayız. Ben itfaiyecilerimizi gerçek yangınlarda başarılarından dolayı tebrik ediyorum ama tatbikattaki  başarısızlıklarından dolayı da eleştiriyorum ama bunlarda bizim eksiklikleri görme fırsatımız daha iyi olmak için gayret edeceğiz, inşallah. Hizmet içi eğitim olsun, yangın tatbikatlarını arttırma yoluyla olsun, verimliliği inşallah daha fazla arttıracağız.”

 

AGAD Başkanı İbrahim Aslan ise Adıyaman basınının bir bütün olduğunu belirterek, kente yapılacak her türlü yatırım konusunda ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

AdminAdmin