Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 03-07-2017 10:34   Güncelleme : 03-07-2017 10:34

Adıyaman'da Tütün Yürüyüşü Gerginliği

Artan- Der tarafından Demokrasi parkı önünde Star Gazetesinin "Terörün Yeni Finans Kaynağı Açık Tütün" haberine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yapıldı.

Adıyaman'da Tütün Yürüyüşü Gerginliği

Artan Köyü Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Sait Yıldırım, yaptığı açıklamada, 28 Haziran 2017'de ulusal yayın yapan birkaç medya kuruluşu tarafından Terörün yeni finans kaynağı şeklindeki manşetten verdiği haberi protesto etmek amaçlı toplandıklarını bildirdi.

"Biz Adıyaman halkı  ve Artan Der olarak öncelikle terör ile anılmaktan rahatsızlığımızı özellikle ifade etmek istiyoruz. yıllardır geçim kaynağı olan açık tütün olarak da bilinen kıyılmış tütün Adıyaman halkımızın en temel geçim kaynağı herkes tarafından bilinmektedir." ifadelerini kullanan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Adıyaman'ın işsizlik sorununu önemli derecede azaltan, halkımızın refahını yükselten, yere ekonomiye çok ciddi katkı sağlayan tütünün teröre finansman sağladığı haberleri Adıyaman tütün üreticilerinin ve bu üründen geçimini sağlayan herkesi töhmet altında bırakmıştır. Bu mesnetsiz haberi manşetlerine taşıyarak halkımızı derinden yaralayan gazetenin sorumluları hiçbir araştırma yapmadan bu talihsiz haberi yazmışlardır. Adıyaman halkı olarak bu medya kuruluşları için her platformda takipçisi olacağız. Özellikle dünyaca tanınan Çelikhan tütünü ve diğer yöremizdeki tüm köylerin tütün ile ülke ekonomisine ve Adıyamanımıza katkısı ile vazgeçilmez olduğunu bu vesile ile herkese duyurmak istiyoruz. Huzur kenti olarak da bilinen ve ülkemizin en sakin kentlerinden biri olan Adıyamanınımızın tütün bahane edilerek terörle birlikte anılmasını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Tek derdi evinin geçimini sağlamak olan ve millet olarak terörle mücadelede kendini kanıtlamış tek devlet tek millet tek bayrak tek vatan dusturuna sahip Adıyamanlı halkımızı saygıyla selamlıyoruz."

Açıklamanın ardından kalabalık bir grup demokrasi parkı içerisinde heykel meydanına yürüyüş yapmak isterken, polis ekipleri yürüyüşe izin vermeyince kalabalık grup yolu Demokrasi parkı önündeki yolu trafiğe kapatmak istedi.

Çevik kuvvet barikat kurup müdahele etti. Emniyet Müdür Yardımcısı ve Terörle Mücadele Müdürünün kalabalığı dağılmaları konusunda uyardıktan sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

AdminAdmin