Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 27-12-2016 05:54   Güncelleme : 27-12-2016 05:54

ADIYAMAN’DA KÖY BİLGİ SİSTEMİ HAYATA GEÇİYOR

Hayata geçirilen “Köy Bilgi Sistemi” ile Köy Muhtarlarından gelen köylerin ihtiyaç ve talepleri bundan böyle elektronik ortamda incelenerek bir veri bankası oluşturulacak.

ADIYAMAN’DA KÖY BİLGİ SİSTEMİ HAYATA GEÇİYOR
Köy Bilgi Sistemi ile ilgili Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda AR-GE Ekibinden Hamza Geyik, Vali Abdullah Erin’e slayt eşliğinde bir sunum yaparak, geliştirilen sistemin iş ve işleyişi ile ilgili bilgi verdi.
Hayata geçirilen Köy Bilgi Sistemi ile köylerin ihtiyaç ve taleplerinin bundan böyle elektronik ortama aktarılarak bir veri tabanı oluşturulacağını kaydeden Vali Abdullah Erin, “Hayata geçirilen bu sistemle amaç, Adıyaman merkez ve ilçelerde bulunan köylerle ilgili bir kurumsal hafıza oluşturarak köylerimizde ihtiyaç olarak bildirilen talepleri gruplandırmak, iş ve işlemleri hızlandırmak, köylerimizden gelen talep bilgilerine hızlı erişim sağlamak ve gerekirse talep ile ilgili süreci ilgili köy muhtarlarıyla paylaşmaktır. Bu sistemle köylerimizin tüm ihtiyaç ve talepleriyle ilgili bir veri tabanı oluşturulacak. Bu projede yer alacak AR-GE personeli köylerimizin genel bilgileri, yol bilgileri, personel bilgileri, eğitim ve sağlık hizmetleri, köye yapılan yatırımları ve yardımları periyodik bir şekilde sisteme aktaracak ve  köyden gelen istek, öneri ve şikayetleri kurumsal hafızaya alarak gerektiğinde gelişmiş raporlamalarla bilgiye erişimi hızlandıracaktır”dedi. 
 
AdminAdmin